Which type of solar quotes do you need?
It only takes 30 seconds
100% free with no obligation
Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud
Få tilskud fra Varmepumpepuljen
Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk
Er din bolig blandt de ca. 90.000 boliger i Danmark, der stadig bliver opvarmet af et oliefyr, så er nu det helt rigtige tidspunkt at skifte til en varmepumpe. Udfasning af oliefyr er sat til senest at ske i 2030, og med flere muligheder for tilskud kan du spare en hel del på din varmepumpe og og din årlige varmeregning.
I denne artikel får du al den information du skal bruge, når du udskifter dit fyr med en varmepumpe, vi giver dig pris, information om tilskud og yderligere hvad du gør når du skal fjerne dit fyr.
Brug GreenMatch, så du hurtigt og nemt kan modtage tilbud på din nye varmepumpe! Alt, du skal gøre, er at udfylde vores korte formular, så vil du modtage op til 4 tilbud fra autoriserede installatører. Du kan sammenligne tilbuddene og herefter vælge det, der passer dig bedst og giver dig den bedste pris. Du undgår dermed selv at bruge tid og kræfter på at jagte den pris der er bedst for dig.
Det tager kun 30 sekunder
Regeringens mål er at udfase oliefyr senest i 2030. Allerede i 2013 blev det forbudt at installere oliefyr i nybyggeri. I 2016 blev det yderligere vedtaget, at du ikke må installere et oliefyr, hvis du kan få fjernvarme eller naturgas i boligen.
Udfasning af oliefyr er en del af regeringens plan om at gøre Danmark klimaneutral i 2045. Oliefyr er den opvarmningsform, der udleder mest CO2 og kan derfor have en stor indflydelse på det endelige mål.
Ja, det kan betale sig at skifte dit gamle oliefyr ud med en varmepumpe. Med en forventning om en udfasning af alle oliefyr i 2030 kan det ikke betale sig at købe et nyt i 2025. Det giver derfor mening at vælge en varmepumpe.
Med en varmepumpe får du en energieffektiv opvarmningsløsning, der holder langt ud i fremtiden. Du vil også opnå en årlig besparelse på op til 70 % på dine varmeomkostninger, når du skifter fra oliefyr til varmepumpe. Den endelige besparelse afhænger af, om du vælger en luft til vand varmepumpe eller jordvarme.
Specifikationer | Oliefyr | Varmepumpe |
---|---|---|
Installationspris | 30.000 kr. - 45.000 kr. | 140.000 kr. - 210.000 kr. |
Årlige omkostninger* | 29.201 kr. | 8.691 kr. - 12.002 kr. |
Effektivitet | 90 % | 300 - 400 % |
Levetid | 19-25 år | 15-20 år |
CO2-udledning** | 5.600 kg CO2 | 1.700 kg CO2 |
Ved et skifte til en varmepumpe vil du ofte opleve en besparelse, det gør sig også gældende ved varmepumpe vs. gasfyr.
Prisen alene for at få skrottet dit oliefyr koster mindst 5.500 kr. Skrotningen af dit oliefyr består af to dele:
Ved installation af din nye varmepumpe, vil installatøren typisk også afinstallere dit gamle oliefyr. Gennemgå gerne dit tilbud med din installatør, så du er sikker på, at afinstallation medfølger.
Prisen for din nye varmepumpe afhænger af den type varmepumpe, du vælger:
Den endelig pris kommer an på størrelsen på dit hus og dit varmeforbrug. Hvorvidt det er jordvarme eller en effektiv luft til vand varmepumpe, der er det rette valg for dig, afhænger af flere forskellige faktorer, blandt andet haveareal.
En varmepumpeinstallatør, kan hjælpe dig med den helt rette varmepumpe til dine behov og til den rette pris. Udfyld vores korte formular, så du slipper for selv at bruge timer på at finde og kontakte installatører, så modtager du op til 4 tilbud du kan sammenligne og herefter vælge det bedste for dig.
Det tager kun 30 sekunder
Der findes flere tilskud til at udskifte oliefyr til varmepumpe. Du kan blandt andet gøre brug af Varmepumpepuljen, der giver et tilskud på 17.000 kr. til luft til vand varmepumpe og 27.000 kr. til jordvarme.
Foruden Varmepumpepuljen er der også følgende mulighed for tilskud, når du fjerner dit oliefyr:
Er du kunde ved Totalkredit, kan du få tilskud til udskiftning af dit oliefyr til varmepumpe. Tilskuddet er på 10.000 kr. Det er muligt at kombinere tilskuddet fra Totalkredit med tilskuddet fra Varmepumpepuljen.
Du kan ikke få tilskud til varmepumpe, hvis du bor i et område, hvor der er planlagt fjernvarme. I sammenligningen fjernvarme vs varmepumpe, er det lokationen af din bolig, der kan være afgørende for, hvilken varmekilde der er billigst.
Vil du af med dit oliefyr og skifte til en fremtidssikret varmekilde, så behøver du ikke selv gøre særlig meget arbejde.
Når du får tilbud på installation af varmepumpe, kan du aftale med installatøren, at de også fjerner dit oliefyr. Typisk vil det give god mening, da man så kan placere varmepumpens indedel, hvor oliefyret tidligere stod.
Du skal herefter henvende dig til din kommune om afmelding af din olietank.
For at du nemt og hurtigt kan få skrottet dit oliefyr og få din nye varmepumpe installeret, kan du bruge vores service! Vi matcher dig med op til 4 forskellige installatører, der vil give dig tilbud på din nye varmepumpe. Dermed slipper du for selv at bruge timer på at finde og kontakte installatører, der kan hjælpe dig.
Det tager kun 30 sekunder
En varmepumpe kan sagtens erstatte et oliefyr. En varmepumpe kan opvarme både din bolig og brugsvand, ligesom oliefyret. Fordelen ved varmepumpen er dens energieffektivitet, og at den er mere miljøvenlig.
Udfasning af oliefyr er planlagt til at ske senest i 2030. For gasfyr er udfasningen planlagt til 2035.
Du må beholde dit oliefyr, så længe det stadig fungerer. Går dit oliefyr i stykker, må du ikke installere et nyt, hvis du bor i et område med fjernvarme eller naturgas.
At bruge oliefyr til opvarmning af din bolig og brugsvand er blandt de dyreste løsninger. Ved et skifte fra oliefyr til varmepumpe kan du få en årlig besparelse på op til 70%.
Nikita har siden sommeren 2022 skrevet for Greenmatch.dk. Her skriver hun artikler om grønne løsninger til danskere, der gerne vil leve lidt grønnere. Hun sætter en dyd i at gøre kompleks information konkret. Selvom vejen til den grønne omstilling kan være besværlig og kompleks, mener hun, at alle skal have muligheden for at være med.
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?