Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud
Sænk din varmeregning ved at installere en varmepumpe
Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk
Jordvarmepumpe er en grøn opvarmningsløsning med lave omkostninger. Med en jordvarmepumpe kan du spare på din varmeregning samtidig med, at du udleder mindre CO2 og dermed bidrager til en grønnere fremtid.
I vores artikel kan du læse alt om pris på jordvarmepumpe, råd og vejledning og hvordan du kan få tilbud på jordvarmepumpe til en skarp pris.
Du kan hurtigt og nemt få tilbud på installation af jordvarmepumpe. Alt du skal gøre er at udfylde vores korte formular - den tager under 1 minut. Herefter vil du modtage op til 4 tilbud fra danske installatører.
Du undgår selv at bruge timer af din fritid på at finde og kontakte installatører, med vores formular bliver du kontaktet med uforpligtende tilbud.
Bliv kontaktet med tilbud på jordvarmepumpe!
Det tager kun 30 sekunder
Prisen for jordvarmepumpen alene starter fra 57.000 kr. Prisen afhænger af flere forskellige faktorer som mærke, størrelse og effektivitet. Prisen for din jordvarmepumpe vil derfor være unik i forhold til din situation.
Et komplet jordvarmeanlæg består af både selve varmepumpen og de nedgravede jordvarmeslanger. Du kan forvente en jordvarmeanlæg pris, der starter ved 150.000 kr. for et komplet jordvarmeanlæg med jordvarmepumpe og jordvarmeslanger.
Som alternativ til jordvarmepumpe er der også luft til vand varmepumpe. Prisen på luft til vand varmepumper inkl. installation er lavere end jordvarmepumpe og kan derfor være en god løsning for mange.
Med en investering i en jordvarmepumpe vil du typisk opleve lavere omkostninger til varme, specielt hvis du skifter fra olie- eller gasfyr. De lavere omkostninger kommer især på grund af jordvarmepumpens effektivitet.
Når det kommer til løbende udgifter, så er en jordvarmepumpe en af de billigste varmekilder. De løbende udgifter vil være den strøm, du bruger til at have varmepumpen tændt og yderligere udgifter til service eller vedligehold.
For et hus på 130m2 med et forbrug på 18.100 kWh årligt vil den årlige pris for jordvarme ifølge Bolius være 21.698 kr. for radiator og 19.453 kr. for gulvvarme. Denne pris er inkl. service afskrivning og rente.
En jordvarmepumpe passer perfekt som varmepumpe til gulvvarme, da jordvarme giver en høj fremløbstemperatur, som passer godt til gulvvarme. Derfor vil de løbende udgifter være lavere end med jordvarmepumpe og radiator.
Når det kommer til vedligehold af jordvarmepumpe kræves der ikke så meget. Det eneste krav er et lovpligtigt årligt serviceeftersyn af din varmepumpe. Eftersynet skal udføres af en autoriseret installatør.
Et serviceeftersyn på en jordvarmepumpe koster mellem 1.500 kr. - 2.500 kr. Tilkøber du en serviceaftale, når du får installeret din jordvarmepumpe, vil aftalen typisk inkludere det lovpligtige eftersyn. En serviceaftale vil typisk dække alt vedligehold ved din jordvarmepumpe, du behøver derfor ikke at tænke på vedligeholdelse selv.
Når du modtager tilbud på jordvarmepumpe via GreenMatch, vil det typisk inkludere en serviceaftale, der kan gøre vedligeholdelsen af din varmepumpe nem for dig. Alt du skal gøre, for at modtage tilbud er at udfylde vores korte formular, herefter vil du modtage op til 4 tilbud på installation af jordvarmepumpe.
De tilbud du modtager er 100 % gratis og uforpligtende.
Det tager kun 30 sekunder
Prisen på en jordvarmepumpe er en stor investering for de fleste, og har du ikke selv budgettet til det, kan du kigge på at låne til varmepumpen. Mange banker og realinstitutter har et energilån, der giver mulighed for at låne specifikt til en jordvarmepumpe.
Et energilån løber typisk over max. 10 år og har en fordelagtig rente. Den månedlige ydelse afhænger af størrelsen på dit lån og hvilken bank du vælger.
Optager du et lån på 100.000 kr over 10 år med en debitorrente på 2,37 % og en ÅOP på 3,0 %, vil du have en månedlig ydelse på 966 kr.
Samlet tilbagebetalingsbeløb ender med at blive 120.790 kr, og lånets hovedstol vil være 107.577 kr.
Foruden lån til finansiering af jordvarmepumpe kan du også søge om tilskud til installation af jordvarme.
Du kan søge om tilskud til varmepumpe, når du vil købe en jordvarmepumpe. Tilskuddet får du via Energistyrelsens Varmepumpepulje.
Du kan få 27.000 kr. i tilskud til jordvarmepumpe, hvis du lever op til de krav, der er for at søge om tilskud til jordvarme. Du skal søge om tilskud før du indgår en aftale med en installatør.
Når du har installeret din jordvarmepumpe kan du få reduceret elafgift på alt elforbrug over 4.000 kWh, det kan give dig yderligere besparelser på dit forbrug.
En jordvarmepumpe er den største type af de tre varmepumper, vi gør brug af i Danmark. Det er den mest effektive af de tre typer og vil i længden give dig den største besparelse på din varmeregning.
I de næste afsnit giver vi dig råd og vejledning til, hvordan du kan bruge en jordvarmepumpe og hvilke ting du skal være opmærksom på, som f.eks. varmepumpe støj, service og montering af jordvarmepumpe.
Med en jordvarmepumpe og et samlet jordvarmeanlæg udnytter du den naturlige varme, der er i jorden til at opvarme din bolig og dit brugsvand.
De nedgravede jordvarmeslanger, der indeholder vand og antifrostvæske fører varmen fra jorden ind til jordvarmepumpen, der er placeret inde i huset. Herfra bliver varmen omdannet til gas, der føres gennem en kondensator og videre ud i dit centralvarmesystem.
Læs mere om den cirkulære varmeproces i vores animation herunder, hvor du detaljeret kan læse om alle dele af processen.
Det tager 3-5 dage at montere en jordvarmepumpe. Montering foregår over to omgange, hvor der først skal nedgraves jordslanger i haven, og dernæst tilsluttet et anlæg indendørs.
Vær opmærksom på at du skal have nedgravet slanger i et haveareal, der er dobbelt så stort som det der skal opvarmes. Skal du have opvarmet 90 m2, skal der mindst graves 180 m2 have op.
Har du ikke et stort haveareal, så kan et godt alternativ være lodret jordvarme, her bliver jordslangerne nedgravet i dybden. Du undgår dermed at få gravet hele din have op.
Efter slangerne er blevet gravet ned, kan selve jordvarmepumpen blive placeret inde i huset.
Når dit jordvarmeanlæg skal installeres, skal du have tilladelse fra kommunen. Den tilladelse kan en professionel installatør hjælpe dig med at søge om.
Ønsker du tilbud fra professionelle installatører, så kan vi hjælpe dig. Alt du skal gøre er at udfylde vores korte formular, den tager under et minut, herefter vil du modtage tilbud fra op til 4 danske jordvarmeinstallatører. De kan hjælpe dig med at få tilladelse fra kommunen og installere dit nye jordvarmeanlæg.
Modtag dine tilbud i dag!
Det tager kun 30 sekunder
Den rette dimensionering af din jordvarmepump er afgørende for, at din varmepumpe kan give dig optimal opvarmning.
Vælger du en for lille jordvarmepumpe, vil varmepumpen arbejde ekstra for at opvarme dit hjem og kan ende med at blive overbelastet.
Vælger du en for stor varmepumpe vil den konstant tænde og slukke, og det kan ende med at skade varmepumpen i det lange løb.
En professionel installatør kan hjælpe dig med at finde den rette størrelse, men du kan også selv lave et regnestykke der kan give dig en idé om, hvilken størrelse varmepumpe du skal bruge.
Til regnestykket skal du bruge dit nuværende forbrug i kWh pr. kvm. Det skal du gange med størrelsen på din bolig i kvm, og resultatet vil være størrelsen på din jordvarmepumpe i kW.
0,045 kWh pr. m2 x 110 m2 = 4,95
Den rette størrelse jordvarmepumpe skal være 5 kW
Mængden af strøm, som en jordvarmepumpe bruger, afhænger af dit eget forbrug. Som gennemsnit bruger en jordvarmepumpe 5.246 kWh om året på at opvarme et hus på 130 m2.
Dit strømforbrug vil afhænge af størrelsen på din bolig, dit forbrug, din isolering og yderligere effektiviteten på din varmepumpe.
Prisen for dit strømforbrug vil afhænge af den aktuelle elpris og din el-aftale.
For at undgå at bruge for meget strøm og derfor betale en høj elregning, bør du kigge på, hvordan dit hjem er isoleret. Vi kan guide dig til isolering pris og tilskud til efterisolering, så du kan få mest ud af din jordvarmepumpe.
Jordvarmepumpe er den type varmepumpe der laver mindst støj. Det skyldes at, varmen ikke kommer fra luften som ved luft til vand og luft til luft og derfor ikke skal ventileres rundt.
Nogle jordvarmepumper på markedet har et støjniveau på 32 dB, hvilket er lavere end lydniveauet på en normal samtale.
Ved jordvarme skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt støjen vil påvirke din nabo. Den lyd der er, kommer kun fra jordvarmepumpen, som er placeret indenfor i din kælder eller bryggers.
Når du første gang får installeret jordvarme, får du nedgravet jordslanger der optager og transporterer varmen til din jordvarmepumpe. Disse slanger har en typisk levetid på omkring 50 år.
Selve jordvarmepumpen har en levetid på ca. 20-25 år, den skal derfor udskiftes før jordslangerne.
Ved udskiftning af jordvarmepumpen fungerer det ligesom ved installation. Det skal sikres at det hele kan passe sammen, det vil en installatør sikre. For bare jordvarmepumpen ligger prisen mellem 40.000 - 75.000 kr., hertil kommer installationsomkostninger.
For at din jordvarmepumpe skal være effektiv i de 20-25 år, som er den forventede levetid, er det vigtigt, at du husker service på varmepumpen.
Et årligt serviceeftersyn udført af en autoriseret installatør er lovpligtigt og vil sikre, at din jordvarmepumpe fungerer uden problemer og bevarer sin høje effektivitet.
Når du modtager tilbud på installation af jordvarme og jordvarmepumpe, kan du typisk tilkøbe en serviceaftale der inkluderer det årlige serviceeftersyn.
Hvis du er blevet interesseret i at investere i en jordvarmepumpe, så anbefaler vi altid, at du indhenter tilbud fra flere installatører, så du kan sammenligne priser og dermed være sikker på, at du får den bedste pris.
Du kan bruge timer af din fritid på at finde og kontakte installatører, der kan hjælpe dig, eller du kan gøre brug af vores service. Via GreenMatch skal du kun udfylde en kort formular - den tager under 1 minut, herefter vil du blive kontaktet af op til 4 danske installatører, der vil give dig tilbud på installation af jordvarmepumpe.
De tilbud du modtager er 100 % gratis og uforpligtende, du har altså ikke noget at tabe, men kan ende med den bedste pris på jordvarmepumpe.
Det tager kun 30 sekunder
Prisen på en ny jordvarmepumpe starter fra 57.000 kr. Prisen på en jordvarmepumpe vil afhænge af dit personlige forbrug og din bolig. For et komplet jordvarmeanlæg med varmepumpe og jordvarmeslanger vil prisen starte ved 150.000 kr.
Den bedste jordvarmepumpe vil afhænge af dit behov og dit forbrug. Før du kan finde den bedste jordvarmepumpe, bør du vide hvilken størrelse jordvarmepumpe du skal have.
En jordvarmepumpe hen en levetid på ca. 20-25 år, men jordslangerne har en levetid på ca. 50 år. Du skal derfor udskifte din jordvarmepumpe før levetiden for hele dit anlæg udløber.
Hvor mange kWh en jordvarmepumpe bruger kommer an på dit forbrug og dine varmebehov. I et gennemsnit hus på 130 m2, siger man at en jordvarmepumpe bruger 5.246 kWh om året.
Nikita har siden sommeren 2022 skrevet for Greenmatch.dk. Her skriver hun artikler om grønne løsninger til danskere, der gerne vil leve lidt grønnere. Hun sætter en dyd i at gøre kompleks information konkret. Selvom vejen til den grønne omstilling kan være besværlig og kompleks, mener hun, at alle skal have muligheden for at være med.
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?