Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud
Få tilskud til isolering på op til 180 kr./m2
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Energirenoveringspuljen åbner d. 10. april kl. 10.00. Her kan du søge om tilskud til isolering, hvis dit hus har energimærke E, F eller G.
Varmepumpepuljen åbner d. 27. maj 2024, her kan du søge om tilskud til varmepumpe.
Loftisolering er en af de bedste og mest effektive måder at få isolering til din bolig på. Især hvis du vil spare mange penge og forøge din boligs værdi. Varme stiger opad, og er dit loft ikke isoleret, vil varmen kunne slippe ud af huset den vej. Loftet er derfor en af de vigtigste dele af huset at få isoleret.
Loftisolering vil ikke kun forbedre dit indeklima, men det er også godt for din økonomi, da det vil spare dig for at skulle fyre ekstra op for radiatorerne om vinteren. Du vil med den rette loftisolering holde godt på varmen året rundt og være mindre afhængig af de stigende elpriser.
Derudover er det en nem og billig måde at isolere på. Loftisolering kan færdiggøres i løbet af én enkelt dag og kræver som regel kun et opryddet loftrum og et par isoleringsmåtter, afhængigt af din boligstørrelse.
Vil du gerne have gode tilbud på loftisolering fra professionelle isolatører? Du kan her på GreenMatch.dk bestille op til 4 skræddersyede tilbud fra vores partnere. Vi kontakter dig med opfølgende spørgsmål, så du kan få den bedste isolerings pris.
Det tager kun 30 sekunder
Loftisolering er, som navnet angiver, isolering af loftet. Det er et lag isoleringsmateriale, der lægges enten over eller under husets lofter. Det kan udføres med forskellige materialer og er en forholdsvis simpel isoleringstype, der hurtigt vil give afkast i form af besparelser på varmeregningen.
Isoleringen fungerer ved, at varmen, der kommer udefra, ledes ind i isoleringsmaterialet. Herefter holder isoleringen på varmen, så den bliver inde i boligen. Dette skyldes, at isoleringen er en dårlig varmeleder og dermed sidder varmen i materialet.
Loftisolering er en afgørende faktor, når det handler om, hvor godt din bolig holder på varmen. Har du f.eks. varmepumpe eller jordvarme, der producerer varme til dit hjem, kan den rette isolering fuldende din varmebesparelse og dit CO2-udslip.
Med god isolering kan du blandt andet mindske dine driftsomkostninger til din varmepumpe. Vi gennemgår hvad en varmepumpe koster i drift i artiklen: Hvad koster en varmepumpe i drift.
Svaret er ja, afhængigt af om dit hus allerede er isoleret eller ej. De fleste huse fra 1990 og før blev bygget med 50-150 mm tagisolering, og nogle blev endda bygget helt uden. En god loftisolering er i gennemsnit på omkring 300-400 mm. Derfor vil du med en gammel loftisolering på 50-150 mm stadig få gavn af at få lagt de resterende mm ovenpå.
Når isolatøren vurderer, hvordan loftet skal isoleres, kigger fagmand på, hvordan standen af den nuværende isolering er. Er den god, lægges der blot et ekstra lag ovenpå det eksisterende. Er standen dårlig, skal det hele formentlig udskiftes. Er du i tvivl om, hvordan dit hus bør isoleres, kan en professionel hjælpe dig med at afklare dette.
Hvis dit hus kan loftisoleres, anbefaler de autoriserede isolatører, at du også hulmursisolerer dit hus for den bedste totalløsning. Er dit hus af ældre dato og har utilstrækkelig isolering på loftet, er der stor sandsynlighed for, at der ikke er hulmursisolering.
Loftisoleringen kan foretages på to forskellige måder:
Du kan enten vælge mellem at isolere med mineraluld i form af måtter og ruller, som er den nemmeste og billigste form. Du kan også isolere med granulat, som skal blæses ind på loftet, og som typisk er fremstillet af papiruld.
Både mineraluld og papiruld har den fordel, at begge materialer har en lav varmeledning. Det betyder, at de holder varmen inde, hvor den skal være. Begge materialer er derudover brandsikrede og tiltrækker ikke insekter eller andre skadedyr.
Du kan med fordel på forhånd sætte dig ind i, hvilket materiale du ønsker. Der findes flere forskellige med forskellige priser og egenskaber. Vi gennemgår herunder de mest almindelige.
Mineraluld: Mineraluld kendes ofte også som Rockwool (stenuldsisolering). Fordelen ved dette materiale er, at det er let at arbejde med, og det har en høj isoleringsevne og levetid. Det betyder, at du med en forholdsvis simpel isoleringsrenovering kan få et godt resultat, der holder i mange år fremover.
Papiruld: Papiruld er et granulat fremstillet af papir. Det er behandlet, så brandfaren minimeres. Materialet skal blæses ind, hvilket betyder, at der kræves professionelt udstyr. Denne type har den fordel, at materialet let smyger sig om rør og ind i hjørner, hvor det ellers kan være svært at isolere korrekt.
Flamingoplader: Flamingo er fremstillet af polystyren og luft. Det er et let materiale, der ikke vejer meget. Fordelen er, at det holder fugt effektivt ude af boligen. Dog kan det være mere besværligt at isolere med, da det i modsætning til papirulden ikke kan komme ind i kroge og hjørner.
Når du har besluttet dig for at få isoleret dit loft, er det første, du skal gøre at kontakte dit forsikringsselskab og oplyse om, at du skal i gang med at loft isolere dit hus. På den måde sikrer du dig, hvis der skulle forekomme skader eller fejl under udførelsen. Har det færdige resultat fejl eller mangler, eller beskadiges din bolig i processen, er du også forsikret.
Det næste du skal overveje er, hvilken slags materiale du ønsker. Skal der lægges isoleringsmåtter, er udgifterne til en isolatør lavere, end hvis du vælger en indblæsning af granulat, hvor der skal anvendes specielt blæseudstyr. En isoleringsekspert kan hjælpe dig med at finde den bedste løsning.
Det kan derudover være en god idé at tjekke din boligs energimærkning på forhånd, så du efterfølgende kan se udviklingen. Det kan du nemt gøre her hos Energistyrelsen.
Vil du have loftisoleret din bolig? Du kan her på GreenMatch.dk bestille op til 4 skræddersyede tilbud på loftisolering. Udfyld formularen øverst, og du vil blive sat i kontakt med vores partnere, der alle giver dig deres bedste tilbud - gratis og uforpligtende.
Det tager kun 30 sekunder
Du kan godt selv loftisolere, hvis du anvender isoleringsmåtter af mineraluld og har god teknisk snilde. Vær dog opmærksom på, at installationen kan være besværlig. Ønsker du et granulat, vil det kræve indblæsning, og her skal der anvendes specielt værktøj, som kun må betjenes af professionelle.
Vælger du selv at gør det selv med isoleringsarbejdet, skal du derudover have en byggesagkyndig til at vurdere din loftisolering, så du vælger den rette tykkelse og evne.
Vil du selv arbejde med din loftisolering, bør du foretage nogle foranstaltninger. Klik på nedenstående emner for at folde en beskrivelse ud.
Når du skal fjerne det gamle isoleringsmateriale, vil det støve meget, hvilket kan irritere din hud og dine øjne. Overvej derfor, om du også er villig til at investere i sikkerhedsudstyr samt løbe en eventuel sundhedsmæssig risiko.
Flere isoleringsmaterialer kan være giftige for mennesker. Vi anbefaler, at du har maske, handsker og lufttæt tøj på, når du fjerner materialet.
Sørg derudover for, at der kan komme frisk luft til, så der ikke dannes en sky af støv. Luft godt ud under hele processen.
Flere isoleringstyper kan være giftige, og du må derfor ikke bare smide det i skraldespanden. Undersøg, at du har mulighed for at aflevere materialet et forsvarligt sted.
Vi anbefaler altid, at du får en autoriseret isolatør til at foretage opsætningen af din loftisolering. På den måde sikrer du dig, at arbejdet udføres korrekt første gang, og der medfølger tilmed kyndig vejledning og en garanti.
Vi har herunder indsamlet eksempler fra vores leverandører på, hvad loftisolering kan koste dig - afhængigt af dine ønsker.
Isoleringstype | Priseksempel* |
---|---|
Loftisolering 100 mm | Ca. 110 - 140 kr. inkl. moms pr. m2 |
Loftisolering 200 mm | Ca. 140 - 170 kr. pr. m2 |
Loftisolering 300 mm | Ca. 170 - 200 kr. inkl. moms pr. m2 |
Gangbro til loft | Ca. 125 kr. inkl. moms pr. m |
*Bemærk, at alle priser er gennemsnitspriser fra leverandører |
For at få en præcis pris, bør du indhente tilbud fra autoriserede installatører.
Det er som regel ikke muligt at fastlægge en pris på isolering, før en isolatør har beset dit hjem. Der er fire faktorer, som afgør din pris på loftisolering. Du kan herunder læse mere om dem.
Faktor | Beskrivelse |
---|---|
Isoleringsområde | Hvor stort et område, der skal isoleres. Dvs. din boligs kvm. |
Materiale og fremgangsmåde | Det kan f.eks. være under- eller overisolering, og om du skal have foretaget isoleringen med mineraluld. |
Tykkelsen på isoleringen | Hvor tyk du vil have, at din isolering skal være. Den gennemsnitlige anbefaling er 300 - 400 mm. |
Gangbro | Desuden skal du have lavet en gangbro, så du ikke beskadiger isoleringen, når du er oppe og gå på loftet. Denne vil typisk blive fremstillet af træ. |
Du vil med det samme kunne mærke på din varmeregning, at du har fået installeret loftisolering, da det anslås, at den vil blive reduceret med en tredjedel. Får du udført loftisolering af en professionel, kan udgiften være tjent hjem efter ca. 2-3 år.
Du kan med fordel søge om tilskud til isolering af loft, så du kan gøre isoleringsprisen lidt lavere for dig.
Loftisolering er en af de mest effektive måder at isolere på. Da varmen stiger opad, sørger loftisoleringen for at holde varmen inde. Dette vil spare dig for mange penge fremadrettet - og samtidig spare miljøet for en høj CO2-udledning.
Vores partnere giver dig altid de bedste tilbud, da de ved, at de er i konkurrence med hinanden. Det betyder, at du altid modtager den bedste pris, når du bruger GreenMatch.dk.
Har du spørgsmål, sidder vores kundeservice klar på 38 41 03 72 hverdage mellem 9:00 og 20:00 og på [email protected].
Du kan nemt og hurtigt komme i gang med at isolere dit loft. Det eneste du skal gøre, er at udfylde kontaktformularen i højre side, og du vil indenfor kort tid modtage op til 4 uforpligtende tilbud på loftisolering.
Det tager kun 30 sekunder
Signe har siden 2017 arbejdet med indhold og artikler på GreenMatch.dk. Hun skriver artikler indenfor vedvarende energi, bæredygtighed og generelt en grønnere livsstil. Signe sætter en ære i at formidle grønne energiløsninger på en måde, så alle kan være med. “Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget” er en talemåde, som hun mener, kan hjælpe Danmark med at blive endnu grønnere.
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?