Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud
Få tilskud til isolering på op til 180 kr./m2
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Energirenoveringspuljen åbner d. 10. april kl. 10.00. Her kan du søge om tilskud til isolering, hvis dit hus har energimærke E, F eller G.
Varmepumpepuljen åbner d. 27. maj 2024, her kan du søge om tilskud til varmepumpe.
Lecaisolering er en form for isolering, hvor grundmaterialet består af ler fra den danske undergrund, og der fås dermed et meget miljørigtigt naturprodukt. Leret, som anvendes, bliver udgravet i lergrave, hvorefter det bliver behandlet.
Først forbehandles leret og homogeniseres og føres derefter videre til æltning. Efter æltningen brændes leret ved en temperatur på ca. 1100 grader, som gør, at det ekspanderer til små korn, det som kaldes Leca letklinker. Brændingen betyder, at alt overskydende organisk materiale forsvinder, og der dannes derved tusindvis af små luftceller i Lecakornene.
Tilbage er et isoleringsprodukt, som har flere fordele:
Leca isolering kan anvendes til flere ting inden for byggeri. Det kan eks. bruges til forebyggelse af radon, en radioaktiv luftart fra undergrunden, som er meget sundhedsskadelig. Radon kan trænge ind igennem revner i fundamenter, betondæk, kældergulve og i utætheder ved rørgennemføringer osv., fordi lufttrykket i boligen oftest er lavere end under boligen.
Radonproblemer er især rettet mod de rum, hvor man har gulve direkte mod jorden, eks. i kældre eller i stueetagen i huse med terrændæk. For at sikre sig at radon ikke trænger ind i huset, så må lufttrykket under huset ikke være højere end det i huset.
Alle konstruktioner mod undergrunden skal derfor være udført lufttætte. Brugen af Leca isolering kan hjælpe på dette ved at sørge for, at der sker en effektiv trykudligning i huset.
Normaltvist vil Lecaklinkerne blive leveret med lastvogne med op til 130 m3, og skulle tilkørselsforholdene være for vanskelige, så leveres de med blæservogn, som har en blæsekapacitet på 1 m3 i minuttet. Det er også muligt blot at få sække på 50 liter eller big-bags på 2,5 m3.
Leca klinkerne har en meget lav densitet sammenlignet med traditionelle fyldmaterialer. Det giver mulighed for slankere og mere stabile konstruktioner og anlæg. Samtidig betyder det, at de kan fordeles lettere.
Selve indbygningen af Leca isoleringen bør ikke udføres i større lagtykkelse end en meter ad gangen og ved større opgaver, bør dozer- eller larvebåndsmaskiner anvendes. Ved mindre opgaver kan fordelingen ske med håndkraft, hvor lagtykkelsen her ikke bør overstige 40 cm.
Når Leca letklinkerne skal indbygges, skal de have en 10% komprimering, derfor bør de udlægges med en overhøjde svarende til 10% af lagtykkelsen. Grundet sin lave densitet vil det kræve mindre kraft til komprimeringen end ved andre fyldmaterialer - normaltvist vil tre overkørsler med et bæltekøretøj være tilstrækkeligt.
Leca tilbydes også som blokke, der kan bruges til opbygning ydervægge, skillevægge eller fundamenter. De kan anvendes i steder fra småhuse, boliger og kontoer til institutioner. Disse blokke er ligeledes uorganiske og vil derfor ikke blive angrebet af råd, svamp eller insekter.
Dertil kan blokkene ikke brænde og kan ikke udvikle sundhedsskadelige røggasser ved brandpåvirkning.
Isolerings prisen på Leca isolering afhænger af forskellige faktorer såsom størrelse på huset, hvilken form for Leca isolering, man skal bruge og transporten af materialerne. Isolerer du med leca kan du søge om tilskud til isolering af hus.
Er du interesseret i at få Leca isolering, kan du udfylde kontaktformularen øverst i højre hjørne, hvorefter du efter en kort telefonsamtale vil blive sat i kontakt med en række leverandører, som kan rådgive dig og tilbyde dig en pris tilpasset dine behov.
Det tager kun 30 sekunder
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?