Få tilskud til isolering og SPAR hundredevis af kroner om året på din varmeregning!
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Få tilskud fra Energirenoveringspuljen
Få tilskud fra Energirenoveringspuljen

Få tilskud til isolering på op til 180 kr./m2

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale:
DrTv2Politiken
Sidst opdateret: 4. oktober 2024

Gulvisolering

Gulvisolering
Få tilskud til isolering

Energirenoveringspuljen åbner d. 10. april kl. 10.00. Her kan du søge om tilskud til isolering, hvis dit hus har energimærke E, F eller G.

 

Varmepumpepuljen åbner d. 27. maj 2024, her kan du søge om tilskud til varmepumpe.

Spar penge på varmeregningen med gulvisolering

Der kan være penge at spare med et velisoleret hus, som kan udnytte dets varmekilder ordentligt. Vi formidler kontakten til autoriserede fagfolk, som har forstand på korrekt isolering. Man plejer at sige, at hvis huset er ældre end 10 år, så er det en god idé at få efterisoleret med en gulvisolering.

Du kan som tommelfingerregel spare alt i mellem 1.000-3.000 kr. årligt, hvis dit gulv er velisoleret. Gulvisolering vil nemlig holde på varmen i din bolig, fordi du får isolering mellem gulv og terræn. Du formår derfor at udnytte din varmecirkulation og varmer altså dermed ikke op for gråspurvene.

Derudover er det vigtigt at nævne, at hvis du køber en ny varmekilde, som for eksempel varmepumpe eller jordvarme, så skal der samtidig sørges for isolering. Ellers får du ikke det fulde udbytte af din investering. Gulvisolering er derfor et godt sted at starte, før du overvejer en ny varmekilde.

Interesseret i varmepumpe pris? I vores artikel gennemgår vi priserne på varmepumpe.

Vi kan hjælpe dig med at finde den helt rette montør til din gulvisolering. Alt du skal gøre er at udfylde vores korte formular, så vil du modtage op til 4 tilbud, som du kan sammenligne og herefter vælge det, der passer dig bedst.

De tilbud du modtager er 100 % gratis og uforpligtende.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 2500 kr. om året

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Fordele ved gulvisolering

Fordelene ved gulvisolering er, udover at spare penge på varmeregningen, at dit hus stiger i værdi. Du får udnyttet dine varmekilder, og samtidig holder du fødderne varme på dit stuegulv. Du sparer også årligt penge på varmeregningen, hvilket kan resultere i længere levetid for dit hus.

I og med at du energirenoverer din bolig, forbedres din boligs værdi, og dette kan medføre, at husets energimærkning kan forbedres. En af de billigste måder, hvorpå dette kan opnås, er ved at isolere gulvet.

Fordele ved gulvisolering
  • Huset stiger i værdi
  • Spar penge på varmeregningen
  • Hold fødderne varme
  • Du kan få tilskud til energirenovering
  • Det er en bæredygtig renovering
  • Det er miljøvenligt

Forskellige gulvisoleringsmaterialer

Der findes flere typer materialer inden for gulvisolering, men derfor behøver det ikke være svært at vælge den rette løsning. Den primære faktor er, hvor stort et areal der skal isoleres, og hvilket materiale der skal bruges.

For at finde en gulvisolering pris er der nogle gulvisolering regler, der tages højde for. Disse er, om det er gulvisolering på 150 mm, 200 mm, 250 mm eller 300mm, der skal bruges, da der kan være minimumskrav på tykkelsen af isoleringen.

Gulvisoleringsplader kan have flere forskellige tykkelser udover ovennævnte, for eksempel kan du i nogle tilfælde få billig gulvisolering hvor du kan nøjes med gulvisolering 50mm eller gulvisolering 100mm. Flere af materialerne bruges også til for eksempel loftisolering eller hulmursisolering.

Nedenfor ses de forskellige materialer til isolering af gulv:

  • Flamingoisolering(polystyren)
  • Lecaisolering
  • Papirisolering
  • Rockwool

Flamingoplader til gulvisolering, også kaldet styrolit gulvisolering, er et populært materiale og er også ideelt som gulvisolering plader.

Hvad er prisen på gulvisolering?

Du kan se priserne på isolering herunder. Der findes flere materialer til isolering og vi har opdelt tabellen, efter priser på de forskellige materialer. Du kan tilmed selv justere efter behov.

Størrelsen på arealet af det gulv, der skal isoleres, siger meget om prisen. Cirka 15% af din varme siver ud gennem gulvet, uden isolering, og derfor er gulvisolering værd at overveje.

Udover arealets størrelse, er gulvets type også med til at afgøre prisen. Gulvet kan være beton. Nedenstående tabel, kan også justeres efter gulvtype, som dit nuværende gulv besidder, for at give et overblik over den dyreste og billigste overgang/løsning.

Prisekseksempel på gulvisolering:
KvadratmeterPris*
1 m2150-200 kr.

*Priserne er vejledende. For at få en præcis pris, bør du indhente tilbud fra installatører. Umiddelbart gør det ikke nogen forskel på prisen, hvilken slags isoleringsmateriale der anvendes, men det kan variere fra leverandør til leverandør. Er der derudover et stort hulrum under gulvet der skal isoleres, skal der tages højde for, at dette kan påvirke prisen.

Når du vil isolere, så bør du altid indhente flere tilbud, som du kan sammenligne. Ved at sammenligne flere tilbud sikre du at du ikke betaler overpris. Ved at udfylde vores korte formular, modtager du op til 4 tilbud på gulvisolering. Dem kan du sammenligne og herefter vælge det, der passer dig bedst.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 2500 kr. om året

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Hvordan foregår isolering af gulv?

Der findes to måder, som isolering af gulv kan foregå på, når du bor i hus. Den nemmeste løsning er ved at fylde hulrummet mellem gulvet og jorden ud med for eksempel granulat- eller lecaisoleringsmateriale.

Disse måder at isolere på udføres ved at blæse isoleringsmaterialet ned mellem stuegulvet og jorden. Arbejdet skal udføres af en professionel isolatør, siden opgaven vil kræve specielt udstyr.

Det kan også gøres med mineraluldsisolering, som kræver, at man bryder gulvet op for så at kunne lægge mineraluldsisoleringen. Begge metoder kræver, at man ikke har kælder.

Etablering af nyt terrændæk vil i de fleste tilfælde være så stort et arbejde, at man ikke plejer at anbefale løsningen til efterisolering. Denne metode bliver normalt benyttet til nybyggeri.

Isolering af krybekælder

Søger du ny varmepumpe, eller har planer om at optimere din gamle varmekilde med en ny, er det vigtigt at du først tjekker om din isolering er vedligeholdt. Ellers får du ikke udnyttet din varmekilde ordentligt, og så kan din varmeregning ende med at blive dyrere end forventet.

Har du derfor et hus, der er bygget i 60’erne eller 70’erne, har du måske en krybekælder. Denne bør være isoleret, da den kolde luft ellers vil flyve ind i krybekælderen og gøre stuegulvet koldt nedefra. Dermed får du svært ved at varme ordentligt op.

De fleste udbydere af krybekælder isolering kræver, at der er 60 cm adgang til kælderen, så et menneske kan komme derned. For at du kan få en endelig vurdering, kan du udfylde formularen øverst på siden, hvorefter du vil blive kontaktet af en specialist.

Hvilke krav forbindes ved gulvisolering?

Når du skal isolere dit gulv, skal du følge nogle bestemte krav. Disse krav bestemmer, hvilken type isolering du kan benytte, samt hvilken tykkelse du skal isolere med.

Anbefalede minimumstykkelser for isolering i nybyggeri i forbindelse med gulv og etageadskillelse:

Minimumstykkelse på gulv og etageadskillelse:
BygningsdelU-værdi (W/m2K)Isolering (mm)
Terrændæk, kældergulv mod jord0,09350
Let etageadskillelse over det fri eller ventileret kryberum0,09445
Tung etageadskillelse over det fri eller ventileret kryberum0,09400
Etageadskillelse med gulvvarme mod rum der er opvarmet0,570

Kilde: Rockwool.dk

Udover minimumstykkelsen for isoleringen er der også et krav om efterisolering. Et godt råd er at kontakte fagfolk inden påbegyndt projekt. Årsagen er, at forkert udført efterisolering kan medføre skimmelsvamp eller fugt.

Tilskud til gulvisolering

Når du skal isolere dit gulv, kan du søge tilskud til isolering af terrændæk og konvertering af krybekælder. Du skal søge, før projektet er påbegyndt.

Tilbud på gulvisolering
Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 2500 kr. om året

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Ofte stillede spørgsmål om gulvisolering

Vi har på GreenMatch fokuseret at få svaret på de oftest stillede spørgsmål, der kunne forekomme, når du skal isolere dit gulv.