Få tilskud til isolering og SPAR hundredevis af kroner om året på din varmeregning!
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Få tilskud fra Energirenoveringspuljen
Få tilskud fra Energirenoveringspuljen

Få tilskud til isolering på op til 180 kr./m2

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale:
DrTv2Politiken
Sidst opdateret: 4. oktober 2024

Find de bedste isolerings priser til din bolig

bedste priser på isolering
Få tilskud til isolering

Energirenoveringspuljen åbner d. 10. april kl. 10.00. Her kan du søge om tilskud til isolering, hvis dit hus har energimærke E, F eller G.

Varmepumpepuljen åbner d. 27. maj kl 10.00, her kan du søge om tilskud til varmepumpe.

Hvad er prisen på isolering?

produkter vi tilbyder som isolering

Prisen på isolering afgøres af isoleringstypen, materialet, og hvor omfattende installationen er. Din isolerings pris vil være individuel, idet den vil være baseret på dine krav og ønsker - f.eks. om du ønsker gulvisolering, loftisolering eller hulmursisolering.

Du kan herunder se vejledende priser på isolering indenfor forskellige kategorier. Priserne er gennemsnitspriser fra vores partnere. Du bør huske på, at der er mange faktorer, der afgør, hvad den endelige isolering pris, og hvad den billigste isolering vil være for dig.

Isolering passer til alle varmeløsninger b.la. varmepumpe, og du kan reducere dine varmeudgifter med op til 50 %. Er dit hus isoleret i forvejen, vil du derudover ofte have gavn af en efterisolering.

Priser på isolering inkl. moms*
Type isoleringPris pr m2*
Isolering af hulmur110 - 140 kr.
Tømning af leca + indblæsning af nyt materiale350 - 400 kr.
Loftisolering - 100 mm110 - 140 kr.
Loftisolering - 200 mm140 - 170 kr.
Loftisolering - 300 mm170 - 200 kr.
Gulvisolering150 - 200 kr.
Gangbro til loft125 kr.

*Bemærk, at alle priser er gennemsnitspriser fra vores leverandører, og det er muligt, at du vil få tilbudt andre priser afhængigt af din situation.

Få en præcis pris på isolering ved at indhente tilbud fra danske installatører.

Vil du have den bedste pris på isolering, så kan vi hjælpe dig! Alt du skal gøre er at ufylde vores korte formular, herefter vil du blive kontaktet af op til 4 montører, der vil give dig tilbud på den isolering, som du har brug for. Du kan så nemt sammenligne tilbuddene og vælge det med den bedste pris.

De tilbud du modtager er 100 % gratis og uforpligtende.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 2500 kr. om året

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Sådan afgøres prisen på isolering

Har du et stort hus, vil din pris på isolering blive højere, hvorimod et lille hus ofte kan nøjes med billig isolering. Vil du have flere dele af boligen isoleret, bliver din isolering pris højere. Du bør se isolering som en investering, der vil spare dig mange penge ude i fremtiden. Indhenter du tilbud fra en autoriseret installatør, bør du huske, at installation og rådgivning også er inkluderet i prisen.

Du kan herunder se de faktorer, der bl.a. kan påvirke din pris isolering. Vær opmærksom på, at du først får en endelig pris, når isolatøren har undersøgt din bolig.

  • Isoleringsflade: Din boligs antal kvm eller arealet af dine vægge, skunke eller krybekældre.
  • Materiale: F.eks. mineral-, sten- eller papiruld.
  • Tykkelse: Den afgøres af, om du skal isolere fra bunden eller efterisolere. Efterisolering er som regel billigere.
  • Gangbro: Skal du have lavet en gangbro, så du ikke beskadiger isoleringen, når du er oppe og gå på loftet, inkluderes dette også i prisen.
  • Boligtype: Det kan f.eks. være et sommerhus, en helårsbolig eller en erhvervsbygning.
  • Boligens alder: Mange ældre boliger fra 80’erne og tidligere har ingen eller mangelfuld isolering. I så fald vil det oftest være dyrere.

Det antages, at du kan have omkostningerne tjent ind indenfor mindre end 10 år. Du kan derudover forvente at se ændringer allerede på din første varmeregning efter installationen.

Tilskud til isolering

Fra d. 10. april 2024 kan du igen få tilskud til isolering via den Energirenoveringspuljen.

Du kunne tidligere få tilskud via Bygningspuljen til forskellige isoleringsopgaver.

Du skal være opmærksom på, at du ikke kan få tilskud til hulmursisolering. Her har du dog mulighed for at få håndværkerfradrag indtil 1. april 2022. Du kan læse om dine muligheder for finansiel støtte i vores blogindlæg: Energitilskud.

Hvad er isolering, og hvordan virker det?

Isolering er et ekstra lag materiale, der sørger for, at varmen ikke slipper ud af boligen. Det kan både installeres indvendigt og udvendigt, og især loftisolering holder godt på varmen, da varmen stiger op.

Isolering virker ved at reducere gennemstrømningen af varme og elektricitet i det anvendte materiale. Jo dårligere varmeledning, jo mere effektiv vil isoleringen være. Materialer med et højt indhold af luft har ofte den bedste isoleringsevne. Jo tungere og mere kompakt et materiale er, jo bedre er varmeledningen - og jo dårligere er det som isoleringsmateriale. Metaller har f.eks. en meget god varmeledning og anvendes derfor ikke.

Når du leder efter et effektivt materiale, bør du kigge efter lambda-værdien (λ). Den viser, hvor godt varmen transporteres i materialet. Jo lavere lambda-værdi, jo bedre isolerer dit valgte materiale.

Du kan se et udsnit af lambda-værdier for de forskellige materialer her. Tallene er lånt fra Bolius.dk.

Batts eller plader
Materialeλ-værdi (W/mK)
Celleglas0,038-0,050
Mineraluld0,032-0,043
Polystyren (flamingo)0,034-0,041
PUR0,021
Grå EPS (polystyren)0,031
Løsfyldsprodukter
Materialeλ-værdi (W/mK)
Cellulose0,040
Ekspanderet perlite0,042
Letklinker0,085-0,090
Mineraluld0,038-0,042

Sådan påvirkes dit indeklima

Når du isolerer dit hjem, sørger du også for, at den rette temperatur og luftfugtighed opretholdes. Temperaturen er vigtig, da et tørt indeklima er at foretrække, uanset om der er tale om et sommerhus eller en helårsbolig.

Det er derudover en effektiv måde at forebygge indvendige fugtskader, som f.eks. skimmelsvamp, som opstår ved, at der er fugt og damp i huset. Den rette isolering kan være medvirkende til, at dit hus ikke nedkøles unødvendigt i vintermånederne.

Har du intentioner om at udskifte din varmekilde til f.eks. en varmepumpe eller jordvarme, så anbefaler vi, at du i samme ombæring får tjekket din isolering, så dit økonomiske udbytte bliver størst.

Et velisoleret hus er din genvej til at spare penge, og du sparer ikke kun på varmeregningen, men skåner også klimaet ved at forbruge mindre energi.

I vores artikel: hvordan fungere en varmepumpe, kan du læse om, hvordan kombinationen af god isolering og en varmepumpe kan give dig store besparelser på din varmeregning.

Isoleringsmaterialer

Der findes en lang række isoleringsmaterialer på markedet i Danmark, og dit valg af materiale vil afgøre din isolering pris. En isolatør kan hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din bolig. Flere typer er tilmed produceret i Danmark, herunder Rockwool.

Populære materialer:

  • Leca (kugler af ler, keramisk produkt)
  • Papir (celluloseisolering)
  • Flamingo (polystyren)
  • Mineraluld (glas- og stenuld)
  • Perlit (naturlig sten)
  • PUR-skum
  • Papiruld (lavet af genbrugsaviser).

Materialetypen afhænger af, hvor i boligen du skal have udført arbejdet. Papir anvendes for eksempel ofte til hulmurs- og loftisolering, hvorimod mineraluld er ideelt til lofter eller gulve. Enkelte typer kan kræve, at en autoriseret isolatør foretager monteringen.

Du bør derudover altid vælge en type, der er brandsikker og flammehæmmende. Det kan derudover være en god idé at tjekke, at typen ikke kan tiltrække insekter eller andre skadedyr.

Hvilken type isolering ønsker du?

Her på GreenMatch.dk finder du en lang række isoleringsprodukter udført af autoriserede installatører. Vælg dit produkt herunder for at læse mere.

OBS: Før du går i gang, bør du tjekke energimærket på dit hus. Dit energimærke afgør, hvor komplet en løsning du har brug for. Det kan du nemt gøre online hos Energistyrelsen. Kender du ikke dit energimærke, kan en isolatør hjælpe dig godt i gang.

Har du en bolig, der er bygget fra 1920 og op til årtusindeskiftet, er sandsynligheden for, at dit hus ikke har hulmursisolering, stor. En hulmur er en mur, der har en inder- og ydermur med et hult mellemrum. Heri kan der, i værste tilfælde, opsamles kold luft, som nedkøler din bolig unødvendigt. Ønsker du hulmursisolering, skal du have foretaget en undersøgelse af hulmuren for at tjekke, om det er muligt.

Mange ældre boliger og parcelhuse har derudover en krybekælder, som er et hulrum under huset, der tidligere har været anvendt til at lede rør rundt i boligen. Isolerer du din krybekælder, får du både en bedre overordnet totalløsning, men også mindre kolde gulve.

Det er derudover et lovkrav, at din isolering lever op til de gældende standarder. Du kan læse mere om disse i Bygningsreglementets paragraf 274-279.

Efterisolering af boligen

Selvom du i forvejen har isoleret dele af dit hus, kan det ofte betale sig at få det efterisoleret, hvis du alligevel skal renovere dele af det. Mange huse bygget fra år 1920 og frem til år 1990-2000 er ikke tilstrækkeligt isolerede og vil ofte have gavn af en efterisolering.

Selve efterisoleringen kan foregå på flere forskellige måder. Fælles for alle isoleringstyper er, at det kan mærkes med det samme, både økonomisk, men også temperaturmæssigt i din bolig.

Inden du påbegynder arbejdet, kan det være en god idé at læse mere om de gældende regler for isolering i Danmark. Det kan du gøre på Sparenergi.dk, hvor bygningsreglementets energikrav beskrives.

Krav til isolering ved renovering

Skal du renovere din bolig, stilles der krav til, at du i samme omgang efterisolerer efter de gældende regler. Kravene gælder for efterisolering af ydervægge, tag (herunder skunkrum), gulv og loft. Du kan læse mere på Energistyrelsens vejledning til renovering af tag.

Om du skal isolere afgøres som regel af, om det er rentabelt. Der skal i den forbindelse laves en rentabilitetsberegning, som afgør, hvor tyk den nye isolering skal være. En isolatør kan hjælpe dig med dette.

Derudover skal dit hus isoleres efter den korrekte isoleringsklasse og isoleringsevne. Standardklassen ligger som regel på 37. Jo lavere klasse, jo bedre og tyndere isolering. Dvs. en isoleringsklasse på 35 er bedre end en på 37. Er du i tvivl, kan en isolatør igen hjælpe dig videre.

Du bør huske på

Der er ingen gode grunde til ikke at isolere dit hus – du får bedre indeklima, store besparelser og skåner miljøet.

Vil du gerne have en velisoleret bolig, og ønsker du professionel vejledning i processen? Bestil op til 4 gratis tilbud her på GreenMatch.dk ved at udfylde formularen øverst på siden - helt gratis og uforpligtende. Udfyld formularen, og du vil blive kontaktet med vores partneres bedste tilbud på en isolering pris.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 2500 kr. om året

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Kan jeg selv isolere min bolig?

Ja, det er muligt at isolere din bolig selv, hvis du er sikker på, hvilken type der er korrekt, og du har styr på det håndværksmæssige. Bemærk, at enkelte typer kræver en autoriseret isolatør som f.eks. hulmursisolering. Årsagen er, at der skal anvendes professionelt udstyr.

Du bør dog altid sikre dig, at det udføres korrekt i første omgang, ellers risikerer du, at du alligevel skal investere i en professionel løsning.

Når du bestiller tilbud hos GreenMatch.dk, følger der også professionel rådgivning med. Det betyder, at din bolig altid isoleres bedst muligt - og at du tilmed slipper for selv at stå med arbejdet. Du får derudover garanti og service med i isolerings prisen, da du får en totalløsning.

Er du i gang med at bygge et hus, kan du læse mere om de gældende regler her.

Bestil op til 4 skræddersyede tilbud

GreenMatch.dk har mere end 5 års erfaring med løsninger til både private og erhverv, og vi hjælper også gerne dig med at finde den rette isolering pris. Vil du isolere din bolig, kan du nemt og uforpligtende bestille op til 4 skræddersyede tilbud. Du sættes i kontakt med vores partnere, der alle ved, at de er i konkurrence med hinanden og derfor giver dig deres bedste priser. På den måde sikrer du dig, at du altid vælger en god isolerings pris.

Når du takker ja til et isolering tilbud, får du en konsulent på besøg, som vurderer din bolig. Det er din garanti for, at du altid får det bedste håndværk udført, da isolatøren kender din bolig på forhånd. Når I har gennemgået boligen sammen, giver isolatøren dig sin endelige pris. På den måde sikrer du dig altid den billigste løsning.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 72 mandag - fredag mellem 9:00 - 20:00 eller sende os en mail på [email protected].

Vil du have skræddersyede tilbud på dansk isolering til din bolig? Udfyld formularen øverst med dine præferencer, og du vil blive kontaktet telefonisk med opfølgende spørgsmål. Efterfølgende sættes du i kontakt med op til 4 af vores partnere, som derefter alle giver dig deres bedste isolering tilbud.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 2500 kr. om året

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris