Vedvarende energi - Sammenlign priser fra lokale installatører
Udfyld formularen på et minut for at starte processen

Answer these simple questions and we will find you the BEST prices

Which type of solar quotes do you need?

1
2
3
4
5
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar tid
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge
Spar penge

Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale:
DrTv2Politiken
Sidst opdateret: 1. marts 2021

Passivhuse

OBS

Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at modtage tilbud på bæredygtigt byggeri på GreenMatch.dk. Vi opdaterer naturligvis siden, hvis det ændrer sig.

OBS

Info om passivhuse

Hvis du går og pusler med drømmen om at bygge et nyt hus, bør du gøre dig overvejelse om muligheder for besparelser på energi. Det forholder sig nemlig sådan, at du i det lange løb kan spare rigtig mange penge ved at investere i en energivenligt hus. Et passivhus kan opfylde dine boligdrømme, samtidig med at det giver dig en økonomisk fordel. Ved hjælp af vedvarende energi og god isolering opretholder passivhuse et godt indeklima til billige penge.

Hvad er et passivhus?

Et passivhus er et koncept der stammer fra Tyskland. Det er derfor bedre kendt som 'passivhaus'. Konceptet er indtil nu mest anvendt i Sverige, Tyskland og Østrig. Det er et marked der er begyndt at blomstre for alvor i Danmark. Det nye er: et passivhus. Et passivhus opfylder nemlig alle klima- og miljøkravene regeringen opstiller for fremtiden.

Det er bygningsreglementet der opstiller de specifikke energikrav til huse i Danmark. I og med passivhuse stadig er et nyt koncept, har bygningsreglementet som sådan ikke opstillet krav til passivhuse endnu. Det siges at de vil blive kategoriseret som +A huse. Nu hvor bygningsreglementet ikke har opstillet kravene endnu, anvender vi kravene fra Passivhaus Institut Darmstadt i Tyskland.

Krav til et passivhus

Som udgangspunkt minder kravene til et passivhus om kravene til et lavenergihus også kendt som et 2020 hus. Der stilles dog lidt flere krav til et passivhus, for eksempel til indeklimaet.

Bygger du et hus på 150 m2, må der maksimalt være en energiramme på 15 kWh/m2 pr. år. Energirammen dækker således bygningens forbrug af energi til ventilation, køling, varmt vand og opvarmning. Hvad der er forskelligt fra 2020 huse er, at der ved passivhuse også stilles krav til det maksimale forbrug af husholdnings el. Husholdningens totale elforbrug må maksimalt være på 120 kWh/m2, dette dækker hårde hvidevarer, lys, pumper, rumopvarmning, opvarmet brugsvand, ventilation mm. Slutteligt må boligens tæthed altså ikke overstige 0,6 m3/h. Passivhuse er det eneste hus hvor tætheden tjekkes med en blower door test.

Hvordan opnås det lave energiforbrug i passivhuse?

Hus-graes.jpg

Kravene i passivhuse er blevet skærpet, for at sikre, at transmissions-tabet bliver så minimalt som muligt. Dette gøres ved hjælp af nogle helt specifikke krav til bl.a. isolering, vinduer, døre mm. Specielt for et passivhus er, at det producerer sin egen opvarmning ved hjælp af en central installering af et kombineret ventilations- og varmeanlæg. Herudover bør man supplere opvarmningen og energien i et passivhus med et solcelleanlæg, eller en anden form for vedvarende energi.

Her har vi oplistet nogle af de vigtigste og mest klare krav:

Fordele ved et passivhus

Der er mange fordele ved at investere i et passivhus, her nævnes de 5 vigtigste:

Godkendelse af et passivhus samt dispensation for tilslutningspilgten

Der er bygget flere passivhuse i Danmark, men de fleste danske passivhus ejere har ikke tilkøbt sig den nødvendige passivhus certificering. Certificeringen koster cirka 50.000 kr. Huset skal certificeres hos Passivhaus Institut Darmstadt i Tyskland, før man kan kalde det et passivhus.

Når du køber et passivhus, har du mulighed for at undgå at skulle tilslutte huset til den kollektive varmeforsyning dvs. gas, fjernvarme mm. Det kan du gøre ved at ansøge om dispensation fra tilslutningspligten hos kommunen. Du kan også gøre dette hvis du blot ombytter dit hus til et passivhus.