Vedvarende energi - Sammenlign priser fra lokale installatører

Answer these simple questions and we will find you the BEST prices

Which type of solar quotes do you need?

1
2
3
4
5
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar tid
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge
Spar penge

Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale:
DrTv2Politiken
Sidst opdateret: 2. februar 2024

Bæredygtigt byggeri

OBS

Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at modtage tilbud på bæredygtigt byggeri på GreenMatch.dk. Vi opdaterer naturligvis siden, hvis det ændrer sig.

Info om bæredygtigt byggeri

Bæredygtigtig byggeri handler i al sin enkelhed om, at bygge med omtanke, spare på ressourcerne og skåne vores miljø. Bæredygtigt byggeri er til fordel for den verden vi lever i, da CO2-udslippet bliver minimeret. Samtidig er der også en fordel for dig som forbruger, da du minimerer dine omkostninger i dagligdagen.

Bæredygtigt byggeri har blandt andet til formål at nedsætte energiforbruget og begrænse CO2-udslippet så vidt muligt. Dog er konceptet, bæredygtig byggeri, baseret på at hele byggeriets livscyklus, fra råvareindvinding, til nedrivning og bortskaffelse, skal være bæredygtigt.

Ved bæredygtigt byggeri bliver der stillet høje krav og der bliver ikke gået på kompromis med arkitekturen og byggematerialer.  Det er en overbygning på lavenergibyggeri, som kun har fokus på at minimere boligens energiforbrug. Ved bæredygtigt byggeri er der fokus på tre aspekter, indenfor bæredygtighed: miljømæssig, socialt og økonomisk.

De tre typer for bæredygtighed

Som tidligere nævnt skal der tages højde for tre perspektiver, når der skal bygges en bæredygtig bolig:

New Infographic

Miljømæssig bæredygtighed

Denne form for bæredygtighed handler om de tiltag man foretager sig under byggeriet, hvor der bliver taget hensyn til miljøet både nu og i fremtiden. Ved miljømæssig bæredygtighed ser man ofte vugge-til-vugge konceptet, hvor alt hvad der bliver produceret i hele boligens livsfaser, skal udlede og efterlade et minimum af CO2, spild og affald.

Social bæredygtighed

Ved denne type bæredygtighed er der fokus på den menneskelige faktor. Både designere og arkitekter arbejder på, hvordan valg af materialer kan frembringe følelser og give en lyst til, at lave bæredygtige handlinger og ændre ens normale mønster.

Økonomisk bæredygtighed

Her handler det om at vælge de løsninger, hvor man holder driftsøkonomien i bygningens levetid op mod omkostningerne ved selve opførelsen af bygningen.  De fleste udgifter til et bæredygtigt byggeri, kan være forholdsvis høje for eksempel hvis der skal installeres varmepumper, solceller eller lignende. Dog tjener omkostningerne sig hurtigt ind igen og vil give en besparelse på længere sigt. Samtidig har staten en essentiel rolle i forhold til økonomisk bæredygtighed, da der bliver indført skatter og afgifter der gør, at det kan betale sig at tænke bæredygtighed ind i byggeriet og dermed minimerer man igen omkostningerne.

Læs om, hvordan solenergi i Danmark, kan gør din bolig mere økonomisk bæredygtig.

Minimer dine omkostninger med bæredygtigt byggeri

Energisparende Hus

Med bæredygtigt byggeri har man mulighed for at minimere sine omkostninger, samtidig med at du vil kunne forøge din boligs værdi. I takt med at energi bliver en dyrere varer, er efterspørgslen steget på energibesparende byggeri.

Der er flere tilskud at hente fra staten af, når man får installeret energivenlig varme og vedvarende energi, såsom at søg om tilskud til varmepumpe eller solceller. Dermed kan du minimere dine omkostninger, samtidig med at du opnår besparelser ved dit forbrug. Eksempelvis vil du kunne spare op til 50 % på din varmeregning, hvis du får opvarmet din bolig og brugsvand med en varmepumpe.

Seks trin mod et mere bæredygtigt byggeri

Hvis du ønsker et mere bæredygtigt hus, er der 6 trin som man kan følge, så man opnår et mere bæredytigt husbyggeri.

  1. Planlægning af placering af bolig og vinduer - Ved at placere boligen og installerer vinduer, efter hvordan dagslyset falder, vil man kunne minimere udgifter til energi, i form af opvarmning og el til kunstigt lys.

  2. Reducer dit energiforbrug - Ved at have fokus på isolering og energiruder, kan du mindske dit spild af varme. Derudover kan man også skifte til mere miljøvenlige varmekilder, såsom varmepumper, hvor man mindsker CO2-udslipper og sparer penge på varmeregningen. Samtidig kan du også reducere energiforbruget ved at få installeret solceller eller solvarmepaneler.

  3. Sikrer sig et god indeklima - Ved bæredygtigt byggeri er der fokus på isolering og derfor sker der ikke nogen naturlig form for ventilation, i form af utætheder i boligen. Dermed er det vigtigt enten selv at sørge for, at udskifte indeluften ofte eller få installeret en ventilationsanlæg. Ved et ventilationsanlæg har du mulighed for at opnå varmegenvinding og dermed sparer du igen penge på din varmeregning

  4. Sørg for at boligen er tilpasningsduelig - Byg boligen, så den er let at tilpasse, hvis der for eksempel sker ændringer i familien eller i vælger at sælge boligen, til en ny familie. Dermed sikrer du at boligen har en lang levetid og der undgås spild af materialer.

  5. Byg boligen af bæredygtige materialer - Alle materialer der bliver anvendt har en påvirkning på miljøet, derfor har valget af materiale en stor betydning i forhold til boligens livscyklus, da den energi og CO2 der er blevet brugt til produktion, transport og bearbejdning af materialer, kan være betydelige. Derfor er det vigtigt at overveje, om man kunne anvende alternative materialer, som ikke har det samme behov for vedligeholdelse, udskiftning eller ekstra rengøring.

  6. Hav boligens totaløkonomi for øje - Når der skal lægges budget for et bærerdygtigt byggeri, skal man både indberegne de totale udgifter for selve byggeriet, samt de følgende års udgifter til drift, vedligeholdelse, udskiftninger m.m. Derved sikrer du at du vælger en løsning, som måske ikke er så billig på nuværende tidspunkt, men som kan give besparelser på længere sigt.